Odmev na Srečanje Izkušnja Boga (SIB) – 2023

24 udeležencev se je 25.–30. 6. 2023 udeležilo Srečanja “Izkušnja Boga” v Kančevcih. Ob vodstvu br. Štefana Kožuha in v molitvi smo iskali Božje obličje. V srcih ostajajo doživetja globoke izkušnje, izhajajoče iz tišine in samote.

 

To je bila izkušnja spoznanja in uvida, da me ima Bog rad. Tega prej nisem našel oziroma v sebi občutil nikjer drugje. Menim, da je poleg tega, da človek išče, za udeležbo na teh dneh dobro imeti že nekaj duhovnega predznanja oz. osnov, da oznanilo pade na plodna tla. Meni sta pri tem pomagala bratranec Luka (ki je 4 leta preživel v benediktinskem samostanu) in gospa Tatjana, ki sem jo prejšnje leto srečal na Caminu Frances. Oba sta me zadnje pol leta na čudovit in iskren način vodila na moji poti iskanja poduhovljenosti, zato sem se resnično veselil in komaj pričakoval te dneve. Še preden sem prišel na Izkušnjo Boga, sem v srcu vedel, da se bodo zgodile spremembe. To so bili resnično dnevi, ko je bilo vse slišano in doživeto tako pristno, da me je prevzelo in večkrat ganilo globoko v dno srca. Tudi zaradi drugih zunanjih okoliščin (molk, narava, glasba, domača hrana), ki so v eno samo celoto povezale prizadevanje biti s seboj in z Bogom, je bila ta pot tako zelo pristna. Zame je edina pravilna. Izkušnjo Boga priporočam vsem, ki iščejo odgovore, kako sebe naravnati na pot miru, izročitve in odpuščanja, česar prej nisem poznal. Iskal sem odgovore za moje nemire, izkušnje in doživetja do sedaj v življenju. Na poseben način se to zgodi, ko izhajaš iz sebe in svoje življenjske zgodbe, v kateri s pogledom nazaj prepoznavaš poteze in odločitve, ki človeka ne spreminjajo. Toda Bog me ljubi ne glede na vse. Drugačen pomen, drugo dimenzijo in nov smisel je zame dobila tudi evharistija, ki me je sicer vedno privlačila. Poslušal sem sebe, iskal svojo pot, se umiril, prepustil. Zdaj grem naprej … pot iskanja in sestavljanja vsega doživetega se nadaljuje. Hvala vsem in nadaljujte dobro delo.

Marko P.

 

Po kar nekaj letih (Frankolovo 2007) sem se ponovno udeležila DMŽ (SIB) v Kančevcih.
Vesela sem, da je v meni ostalo priporočilo DMŽ, molitveni čas in molitveni kotiček. 
Tukaj se je vse poglobilo. 
V puščavi sem čutila prijetno bližino Njega, saj je moja roka pisala, pisala … Vse, kar sem napisala, bom prebrala ob kakšnem hudem času, da bo ob meni. 
Ko Boga “najdemo”, se s tem ne konča iskanje, Njegov dotik v nas porodi še večje hrepenenje po Njem. To pa prinaša v naše življenje Njegov mir. 
 
Breda 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.