Naša knjižnica

Knjige Ignacia Larrañaga

Srečanje

Avtor molitvenega priročnika Srečanje Ignacio Larrañaga je v prvem delu molitvenega priročnika Srečanje zbral molitve za različna duhovna razpoloženja, življenjske okoliščine in priložnosti. V drugem delu knjige pa nam ponuja preproste in praktične razlage različnih molitvenih načinov tako za začetnike kot tudi za vse, ki bi radi napredovali v umetnosti molitve.

Naročila: klik na sliko knjige

 

Spremenjenje

Spremenjenje je priročnik za nenehno osebno duhovno rast. Prvotno je avtor knjigo napisal za voditelje Delavnic molitve in življenja, kasneje pa jo je izročil tudi za širšo javnost. Temelji na eksperimentalni pedagogiki postopne rasti, ki tako posameznika kot skupnost vodi v osebno posvečenje po Kristusovem vzoru.

Naročila na info@dmz.si

Marijin molk

Zakaj je Marijina podoba, ki nam jo odstira ta knjiga, tako človeška? Ker je globoko evangeljska. Na vsaki strani se srečamo z Marijinim molkom, z njeno globoko ponižnostjo, z brezmejno predanostjo, z njenim nenehnim “Zgôdi se!” Ko jo spremljamo na njeni poti od Nazareta do Kalvarije, lahko pritrdimo avtorju knjige, ki pravi, da se je evangelij rodil v Marijinem srcu.

Naročila: klik na sliko knjige

Vrtnica in ogenj

Avtobiografija Ignacia Larrañaga, ustanovitelja Delavnic molitve in življenja, nam predstavi njegovo bogato, predvsem notranje življenje, v katerem je moral najprej sam izkusiti lepoto, globino in moč molitve ter srečanja z Bogom, preden je bil pripravljen, da je s svojo izkušnjo obogatil mnoge, tudi slovensko Cerkev z vedno bolj razširjenimi Delavnicami. Knjigi sta dodana tudi dva intervjuja z avtorjem.

Naročila: klik na sliko knjige

Naš brat Frančišek

Avtor ne ponuja suhoparne biografije priljubljenega svetnika iz 12. stoletja, sv. Frančiška Asiškega, ampak nas z izredno dovzetnostjo, pretanjenostjo in mojstrskim izrazoslovjem popelje v globine svetnikovega doživljanja življenja in Božje ljubezni.

Naročila: klik na sliko knjige

Ubožec iz Nazareta

Leta 2013 preminuli španski avtor pred nas postavlja svojo različico Jezusovega življenja. S pretanjenim občutkom za različne nianse evangeljskega besedila spremlja in opisuje Jezusovo življenje in rast od romanja v Jeruzalem pri dvanajstih letih, preko začetkov njegovega javnega delovanja, nato potovanja po deželi, ter poudarkih njegovega nauka: vesoljno bratstvo, odločitev za uboge, zapoved ljubezni, vse do Jezusove smrti na križu. O stvareh, ki so v evangelijih zamolčane in neopisane, si avtor dovoli umetniško svobodo, ki pa jo utemelji na sorodnih besedilih ali na verovanju prvih krščanskih skupnosti. Tako ob »uradnem« svetopisemskem besedilu, ki je z občutkom vpeto v celotno pripoved, spoznavamo čas, okolje in ljudi Jezusove dobe, hkrati pa imamo možnost preverjati tudi sedanji čas in naše lastno delovanje v njem. 

Naročila: klik na sliko knjige

Srečen zakon

Zakon je prostran ocean, in vsi, ki si upajo odpluti na to neznano morje, se znajdejo ujeti v mreži pustolovščine, ki se lahko spremeni v nesrečo. Kaj storiti, da se to ne bi zgodilo?

Knjiga skuša osvetliti pot v iskanju skrivnosti sreče … spremljati pare na njihovem potovanju k idealu polnosti zakona … pomagati, da se ljubezen vsak dan na novo prebudi … da zakon postane neprestano praznovanje … da zakonca ohranjata živo moč čustev, ki se pretakajo med dvema srcema … da ohranita plamen ljubezni živ in močan …

Ignacio Larrañaga je vse življenje preživel v stiku s skrivnostjo medčloveških odnosov in napisal veliko strani o tej temi; in zakon je predvsem to – odnos. Zato lahko rečemo, da nam v knjigi ponuja uporabne odgovore in učinkovite nasvete za nepredvidene okoliščine, ko se kolesa zakonske skladnosti lahko ugreznejo v blato.

Je ljubezni res neizogibno namenjeno, da se obrabi in umre?

Naročila: klik na sliko knjige

 

Povzpni se z menoj

Knjiga govori o duhovnih in psiholoških vidikih ustvarjanja skupnosti, ki temelji na evangeliju. V prvi vrsti je bila napisana za redovnike, namenjena pa je tudi vsem kristjanom, ki so na različne načine vključeni v laiške skupnosti, različne molitvene skupine, mladinske skupine in druga združenja.

Zamisli in usmeritve te knjige se lahko skoraj v celoti prenesejo tudi na zakonsko skupnost, ki je prva človeška skupnost, in tudi na širši družinski krog.

Naročila: klik na sliko knjige