Odmev na Evangeliziranje otrok

DMŽ ZA OTROKE (EVANGELIZIRANJE OTROK)  na mojem domu v Ajdovščini

Pričeli smo 20. aprila, končali s puščavo 26. junija. Zadnje 10.srečanje smo pa zaključili s 40 minutno puščavo v gozdu pod Školom.

Zame je bila to lepa izkušnja. Posredovati otrokom Boga Očeta, ki jih ljubi in Jezusa, ki je vedno z njimi po čudoviti  vsebini DMŽ za otroke, ki je zares prilagojena njim. Dinamike so zelo zgovorne, odlomke iz nove zaveze otroci brez ovir zaigrajo in v njih sodelujejo, molitveni načini, ki jih otroci sprejmejo in sodelujejo in so izvedeni na njim prilagojen način. Najbolj me je presunila občestvena molitev. Vsi so sodelovali in ne samo enkrat in zaključili z Amen, tudi molitev sprejemanja in odpuščanje z Jezusom se jih je močno dotaknila.

To DMŽ sem pa organizirala zaradi treh mojih vnukov, ki se niso mogli udeležiti Evangeliziranja otrok v župniji, ker so imeli na isti dan že utečene treninge. Pridružil se nam je pa tudi sin nečakinje, zadnja 3 srečanja pa še njegova sestra, ki je pred slabim mesecem končala DMŽ za otroke v  veroučni učilnici v Ajdovščini pri sovoditeljicah.

Zelo sem hvaležna Bogu, da sem jim z vsem navdušenjem in notranjo gorečnostjo posredovala na njihov način, ki mi je zelo blizu.  (Voditeljica Magda)

 

Njihovi odmevi:

Bog je vedno z nami. (N.S. 8 let)

 

Bog je pomemben. Nas ima rad. (N. Ž. 8 let )

 

Sem bolje spoznal Jezusove zgodbe. Všeč mi je bilo, ko smo bili v čolnu z Jezusom

Ko je Jezus pomiril vihar. (O.  11 let)

 

Všeč mi je bil pogovor z Jezusom, ker mu lahko zaupam in je vedno z mano

Zgodba o izgubljenem sinu, da je razmislil in se vrnil k Očetu. (J. 11 let)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.