Kaj mi pomeni Jezus Kristus?

Na letošnjem Odmiku so prisotni Voditelji sprejeli pobudo, da bi vsi udeleženci letošnjega Odmika napisali, kaj nam pomeni Jezus?

Udeleženci Odmika v Kančevcih

Jezus je zame: – UČLOVEČENI, ki je s svojo smrtjo na križu odrešil svet in s tem vsem ljudem ponudil možnost, da se zveličajo; – Vzornik; – Rešitelj; – Prijatelj; – Opora; – Moč; – Vzvišeni; – Pomočnik; – Luč, ki razsvetljuje moje življenje; – Trdnost; – Učitelj;

Moj Zvesti, moj Prijatelj, moj Nežni, moj Mogočni, moj Gospod in moj Bog! Pomeni mi smisel življenja, je moje upanje in moja tiha sreča!

On je (moja) pot popolnosti.

Odrešenik, Učitelj, Ljubezen, Mir, Pot, Resnica, Življenje. – Krotkost in ponižnost ter veselje. Z Jezusom začnem in končam dan, je moj zvesti spremljevalec, prijatelj. Veliko mi pomeni njegova navzočnost v evharistiji in Božji besedi. Po njegovi besedi “kar storite kateremu izmed mojih najmanjših bratov, meni storite” – tudi njegova navzočnost med nami!

Jezus je moj prijatelj, moj Voditelj, za katerim grem po poti, ki je Njegova in vodi tja, kjer me želi imeti. On je moj smerokaz, moja usmeritev, tolažnik v stiski in ljubeč prijatelj, ki mi obveže rane. Jezus je Bog, ki ga spoštujem, častim, hvalim in se mu zahvaljujem, ker me rešuje iz greha in mi daje veselje in največjo radost. V Jezusu sem ČLOVEK, ob Njem in z Njim sem BOŽJI OTROK, Njegova sestra. Z Njim sem jaz resnična jaz. Z Njim grem naprej, On je tisti, od katerega vse prejemam in mu lahko vse dajem. On je moja ljubezen, moja izpolnitev, moj Bog in moje vse.

Je moj rešenik.

Jezus mi pomeni vse. Je ljubezen ki se mi daje, je smisel mojega življenja, je moje upanje, je moja moč, je moj Rešitelj, je moja pot in luč, ki mi sveti na tej poti. Jezus je moj prijatelj.

Bog, pribežališče, brat v preizkušnji, nekdo, ki me ne obsoja.

Jezus je zame: ljubezen, mir, razumevanje, navzočnost, zgled ponižnosti … skratka vse, kar ima in deli z drugimi le najboljši prijatelj. Vse to je le Jezus. Njemu je mar zame, zato spremlja vsak moj korak. Hodi pred menoj, a če se mi korak upočasni in začnem preveč zaostajati, stopi za mano. Spodbuja me, pomaga mi premagati ovire na poti. Jezus je moja pot, je moja resnica in moje življenje.

Zame je Jezus Odrešenik, je moja varnost in prijatelj, Bog brez začetka in konca, zagotavlja mi neminljivost in zvestobo in je hkrati moj prijatelj. Vodi moje življenje in mi razodeva Očeta ter mi kaže smer v življenju. Podarja mi in je vir sreče … je moja pot, resnica in življenje.

LJUBEZEN. Ljubezen v svojem najčistejšem in najpopolnejšem pomenu. EDINI SMISEL ŽIVLJENJA. VSE. Jezus je Pot, Resnica in Življenje. LEPOTA. Odpuščanje, sprejetost, toplina, varnost, spoštljivost, sprejemanje, tolažba, veselje, radost, lahkotnost, svoboda, podpora, opogumljanje, milina …

Jezus je zame vse, kar potrebujem za dušo in telo. Občudujem ga kot najbolj svobodnega človeka. Rada bi ga slišala, ko je govoril Izraelcem in je njegova beseda bila izrečena z oblastjo. Da, Jezus ima vse tisto, kar bi tudi jaz potrebovala, da bi ga lahko oznanjala. Bolj kot sem njegova, bolj mi to uspeva. Tukaj se najdem v praznini, če se za to ne potrudim dovolj. Jezus je bližina, ki sega v notranjost, me prevzema! Hvala, Jezus, za tvojo bližino.

Odrešenik, tolažnik, vodnik, vzornik, spremljevalec, brat, prijatelj, svetla zvezda, luč neizmerne ljubezni, vzor krotkosti in ponižnosti. Jutranja zarja, veselje dneva, mir noči; BREZ NJEGA MI ŽIVETI NI!

Jezus, ti si vse v vsem – Božji Sin.
Ti si moj Gospod in moj Bog, živi Bog.
Ti si v meni, jaz v tebi, ti veš vse.
Ti si varuh mojega življenja.
Ti si polnost, ki napolnjuje moje bivanje in delovanje.
Ti dvigaš k sebi mojega duha in ga napolnjuješ z ljubeznijo in milino.
Ti si moj rešitelj in odrešenik.
V moje življenje prinašaš mir, veselje in radost.
Ti si pot, ki me pelje v večno življenje in k vsakemu človeku.
Ti si dar Boga Očeta, ki vsakomur odpušča in ljubi.
Ti si kruh, ki mi daje moč za premagovanje preizkušenj in strahov.
V tebi je vsa lepota, dobrota, ljubezen, pravičnost in usmiljenje, 

iz česar živim.
Brez tvoje luči tavam v temini vsakdanjega materialnega življenja.
Ti vsem ljudem prinašaš Svetega Duha.
Vsak dan in vsak trenutek me napolnjuješ z njim.
Ti si Beseda, ki me vodi skozi življenje.

Udeleženci Odmika v Vipavskem Križu

Jezus je moj vzornik. On me uči hoditi po njegovi poti in je luč na tej poti. Vodi me k resnici, da postajam vedno bolj lačna njegove resnice, ki je moja rešitev. Kaže mi smer življenja in postaja moja trdnjava. Njegove besede me oblikujejo in razsvetljujejo.

On je moj učitelj potrpežljivosti in ponižnosti, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti. Obenem mi daje pogum, da spremenim to, kar zmorem.

On je moja hrana za življenje. Hrani me s svojim ognjem ljubezni in nežnosti.

Naroča mi, naj ljubim vse svoje bližnje in sem z njimi usmiljena. Uči me živeti v nesebični medsebojni ljubezni in sočutnosti do bližnjega.

Kadar me težijo grehi in slabosti, se mu prepustim, da me s sveto spovedjo razbremeni in duhovno ozdravi. Odpušča moje napake in me osvobaja okovov oholosti. Nudi mi notranji mir, ki me odpira delovanju milosti.

V težkih trenutkih je moje zavetje in moja tolažba. V trpljenju me njegova navzočnost dviga in tolaži.

Če bom z Jezusom povezana, bom živela in preživela vse oblike smrti in nasilja, ki prežijo name na moji zemeljski poti.

Davorina

Jezus je moja varnost, polnost, počitek, zavetje, trdna opora, moj prijatelj in Odrešenik. 

br. Marjan

Kako težko je to ubesediti, vendar bom poskusila. 

V stiskah in težkih dogodkih mi pomeni trdno oporo in moč v moji notranjosti.

V pogledih na lepoto Stvarstva z Njim zapojem pesem Hvala ti, o moj Gospod.

Ko zvečer zaprem oči, mi pomeni občutje globoke povezanosti, ko jih zjutraj odprem, se mu zahvalim za nov dan.

V trenutkih povezanosti, v močnem času, globoko občutenje ljubezni, ki se daje tudi vsem mojim dragim; z Njim jih blagoslavljam.

Tudi ko solze zalivajo oči, mi On daje globok notranji mir in besede tolažbe, daje mi pogum, da grem z Njim tja, kamor sicer ne bi šla, pa tudi pogum, da rečem, kar moram izreči, in globoko v sebi čutim, da On to od mene pričakuje, mi pomaga pri samokritiki o mojih besedah in dejanjih.

Pomeni mi pomoč, da umolknem, ko je potrebno umolkniti, in spregovorim, ko je to potrebno, ko se ne zavzemam zase, za svoj ugled in uspeh.

Daje mi pogum, da pokrižam svojega vnuka in mu izrečem: »Pojdi z Jezusom. Z njim je varno!«

Pomeni mi nedoumljivo skrivnost Njegovega neizmernega daru podaritve samega sebe za nas, zame; neizmerno skrivnost, da se mi daje po sveti evharistiji, da je tam, v tistem malem koščku kruha … in dovoli, da ga sprejmem v svoje srce in grem z Njim naprej na pot darovanja in ljubezni.

Magda

Jezus mi pomeni najdragocenejšo osebo, na katero se ob vsaki priložnosti lahko obrnem. On mi nudi oporo, varno zavetje; le Njemu lahko vse zaupam brez zadržkov, brez bojazni, da bi me izdal, ali da me ne bi razumel ali grajal, čeprav moram na njegov odgovor tudi potrpežljivo čakati. Zaupam mu vse svoje veselje in tudi svojo žalost, razočaranja, stranpoti. Govorim mu, kako se počutim, kaj me skrbi, kaj načrtujem; kako bi bila rada prosojna, da bi tisti, s katerimi živim, skozi mene videli in občutili Njega, ki vsakega neizmerno ljubi, ga rešuje njegovih stisk, depresij, misli, neprimernih dejanj. Kako neizmerno je usmiljen, ljubeč, izpraznjen samega sebe, in tudi tega usmiljenja, ljubezni, ponižnosti se hočem naučiti posnemati. Podarja mi svoj Božji mir, ki ga v svetu kljub oceanom ponujenih stvari ne morem najti. Rada bi mu vsak trenutek življenja vračala prijateljstvo, zvestobo, razumevanje, ljubezen … Jezus mi pomeni življenje!

Marija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.