Stična mladih 2022 – I.

V soboto, 17. 9. 2022, smo se nekatere Voditeljice Delavnic molitve in življenja udeležile festivala Stična mladih, ki je letos potekal pod geslom »Izberi vihar«.

Z našim podgeslom »Molim, da ŽIVIM!« smo na letošnji Stični pripravile predstavitveno stojnico in izvedle delavnico za mladostnike. Mladim slovenskim katoličanom smo na stojnici predstavili naše Delavnice, jih nagovarjale k molitvi in jim v spomin razdelile kljukice z našim geslom. Mlade smo na stojnici povabile, da nadaljujejo stavek »Molim, da …«.

Naj zapišemo nekaj namenov, ki so jih z nami delili mladi: Molim, da … se počutim ljubljeno; sem jaz; da bi ati ozdravel; preživim; da naredim maturo;  se umirim; spoznavam Božjo voljo.

Čudovite misli in namene, ki so jih mladi zapisovali, lahko povzamemo z besedami: mladi so pravi Jezusovi prijatelji, ki mu zaupajo svoje veselje in svoje skrbi, verujejo in zaupajo v Jezusov blagoslov in pomoč. Morda so s svojimi mislimi lahko pravi zgled pričevanja tudi odraslim kristjanom.

Na stojnici smo razdelile tudi več kot sto zgibank s predstavitvijo Delavnic molitve in življenja za mlade in jih povabile, da se s prijatelji udeležijo in živijo Delavnice v njihovih župnijah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.