Odmev na Srečanje Izkušnja Boga 2022

Delavnice molitve in življenja sem poznala že od prej, letos pa sem se prvič udeležila Srečanja Izkušnja Boga. Ugotavljam, kako sta oba »programa« med seboj povezana in tvorita celoto: na Srečanju Izkušnja Boga se vse dogaja in doživlja bolj intenzivno, saj je vseh pet dni v tišini popolnoma posvečenih iskanju in doživljanju Božjega dotika. Udeležba na Delavnicah pa zagotovi, da se ta Božja bližina, ki smo jo doživeli na SIB preplete in živi še naprej tudi v našem vsakdanjem življenju.
Srečanje izkušnja Boga… Tega duhovnega odmika sem se zavestno udeležila brez pričakovanj. Bilo je nežno in pomirjajoče doživljanje Božje prisotnosti. Po obredu žgalne daritve oz. sprave sem se počutila lahkotno, najraje bi vsakega objela. Domov sem prišla umirjena in še bolj gotova v ljubečo Božjo prisotnost. Seveda me vrtinci vsakdanjega življenja kdaj pa kdaj tudi še »snamejo s tečajev«, a le za krajši čas, bistveno hitreje kot prej se z Božjo pomočjo spet uspem usidrati v svojem notranjem miru.
SIB se bom tudi v prihodnje še udeležila, saj Bog vedno za vsakega pripravlja presenečenje in odgovore, ki jih potrebuje ravno v tistem trenutku glede na življenjske okoliščine v katerih se takrat nahaja.
Iskala sem te v neskončnosti oceana,
iskala sem te v daljavah zvezdnega neba,
iskala sem te v lepoti rožnega popka,
v rosi porajajočega se jutra,
v nedolžni iztegajoči se ročici otročiča,
iskala sem te v toplem objemu prijatelja.

Zdaj vem, da se Ti, ki Te iščem,
imenuješ Ljubezen,
da si Ti, ki te iščem, Ljubezen.

V upanju, da Te nekoč srečam,
pa četudi po tem,
ko zapustim zemeljsko bivanje,
se dvignem iz postelje
in naredim korak
in za njim še enega in še enega…
dokler Te nekoč ne srečam.

Alenka, Cerknica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.