Odmevi na “puščavo” v postu za bivše udeležence DMŽ

Boglonaj za vaš čas, za odprtost, zgled žive vere .
Bila sva prvič, se že veseliva puščave v adventu. Rožni venec v verzih molimo ob večerih doma, v službi si mrmram te postne pesmi z bogato vsebino,…
Želiva vam doživeto veliko noč!

Martina in Stane

Hvala. Veliko lepega in veliko miru sem prinesla domov.
Še se vidimo.

Ivanka

Komaj sem čakala tiho nedeljo, 3.4.2022, da se zberemo v Stični na puščavi. Čeprav sem bila že večkrat, je vsaka puščava nekaj posebnega.
Že sama srečanja na Delavnicah molitve in življenja so mi spremenila življenje. Spremenil se je pogled na branje Svetega pisma, ki je bilo prej občasno in površno. Spremenil se je pogled na Sveto mašo, ki je bila tudi občasna in površna. Sedaj, po teh Delavnicah, mi je vse to veliko bolj razumljivo, bližje, globlje, doživeto.
Puščava v Stični, pa je kot vrh vsega tega. Ko se razporedimo po prostorih v samostanu, se prične samostojno poglabljanje. Meni so to sveti trenutki v svetih prostorih. Zgradba, hodniki in slike na stenah, mi govorijo o stoletjih poglabljanja v molitev in tišino menihov. Ko pogledam skozi okno in občudujem naravo, se zavem, da je vse to Božje stvarstvo. Stopim še v kapelo, kjer v tihi molitvi izročim svoje bližnje v Božje varstvo. Zahvalim se Bogu za vse kar mi daje, tudi za vse preizkušnje, s katerimi me vzgaja in poglablja. Preberem še Ps 23,” Gospod je moj pastir, nič mi ne manjka!” Nato se zberemo skupaj, da si podelimo, kako nas je Bog nagovarjal po odlomkih iz Svetega pisma. Čas prehitro mine. Odhajam domov, z tistim MIROM, ki ga lahko dobim le na PUŠČAVI.
Hvala Delavnicam molitve in življenja, hvala samostanu Stična!
Hvala Bogu, ki odpira naša srca in jih napolnjuje z mirom.

Marija Žveglič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.