Odmevi z Delavnic za mlade

Primož Erjavec, kaplan na ŠGV:

Delavnice molitve in življenja za mlade sem obiskoval že dvakrat. Navdušile so me predvsem kateheze, saj mladim predstavijo mladega Jezusa, ko odkriva svoj notranji svet. Tudi zame osebno je molitveno življenje nekaj, kar je vredno osveževanja, da ostane prosojno za Božje nagovore. 

Matej, udeleženec:

Moje mnenje bi bilo nekako takole: Delavnica mi je bila še posebej zanimiva izkušnja, saj smo se njeni udeleženci po napornih šolskih dneh sproščali na prav poseben način – ob Božji bližini.

Domen, udeleženec:

Na srečanjih DMŽ sem se seznanil z raznimi oblikami molitve, ki so bile zame popolnoma nove. Veliko poudarka je bilo na meditaciji in prakticiranju molitve tudi doma. Pri srečanjih me je branje odlomkov iz Svetega pisma zelo navdušilo, zato od takrat naprej večkrat berem predvsem iz evangelijev. Najmočneje se mi je v spomin vtisnil občutek umirjenosti pri meditaciji. Zelo zanimivo je bilo zaključno srečanje, kjer je vsak od udeležencev preživel popoldne v samoti, kar je mene osebno zelo obogatilo na duhovnem področju, saj si ljudje vedno manj vzamemo čas za pogovor z Bogom.

Katarina, udeleženka:

Delavnice molitve in življenja so nekaj posebnega in so lahko za marsikoga bogata izkušnja. Povezujejo sprostitev, duhovno poglobitev in druženje. Odprejo ti marsikateri nov pogled na svetopisemske odlomke, na primer v povezavi z Jezusovim in Marijinim življenjem ter omogočajo izmenjavo mnenj o teh temah. Na njih se učiš zaupanja in prepuščanja Božji previdnosti, kar tvoje življenje napolni z mirom. Ne le na srečanjih – udeleženci so spodbujeni, da lepe navade, kot so umirjanje misli, molitev z uporabo različnih molitvenih načinov in razmišljanje ob Svetem pismu, vključijo tudi v svoj vsakdan. Nazadnje se lahko “preizkusiš” v puščavi, kjer v tišini in molitvi razmišljaš o svojem življenju ter nabiraš moči in vedrine za nove izzive.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.