Pričevanja odraslih 2018

Vida R. (Ajdovščina):

Sad tišine je molitev, sad molitve je vera, sad vere je ljubezen, sad ljubezni je služenje, sad služenja je mir. Bog vas živi! S hvaležnostjo za vse trenutke, ki nam jih je bilo dano preživeti skupaj, za skupne molitve, razmišljanja in iskanja.

Zala Miklavčič (Veliki Gaber):

Prihajam iz neverne družine,sama sem se po težki preizkušnji spreobrnila. Nekaj najpomembnejšega je molitev in osebni pogovor z Bogom, a to mi je bilo tuje, nisem vedela, kako, na kakšen način. Iskala sem svoj način in se vedno oklepala znanih obrazcev. Ti so seveda dobrodošli, ko ti zmanjka besed, a želela sem več kot samo to /…/ in odkrila sem načine ter se jih naučila na Delavnicah molitve in življenja.

Dora (Šturje):

Danes si se mi razodel v vsej svoji mogočnosti. Vse v svetu poteka v popolnem sozvočju. Sprejmi vse dobro in slabo predelaj v dobro. Ustavi se za hip. Poglej se v kapljah svežega pomladnega dežja, da se oči čudijo. Vztrajaj v čudenju. Besede so prazne, ničesar ne čutiš, le v svetlobi, le v Njegovem sijaju zmoreš v sebi iskati vse lepe stvari in globlje prostore, v katerih živiš. Srce ne pozabi tega pogleda, v katerem te čaka vso večnost. Le v tej tišini lahko nad sabo čutim sklanjanje Boga, ki je LJUBEZEN.

Lea (Šturje):

Že od najstniških let sem iskala sebe. Iskala sem povsod, tudi na napačnih krajih. Na teh Delavnicah sem nehala iskati sebe in začela iskati Boga. Našla sem veliko več, kot sem pričakovala. Našla sem Boga, našla sem bližnjega. Čudovito je to, da sem v vsem  tem  našla tudi sebe. Odprla se je nova pot. Toplo priporočam te Delavnice vsem, ki iščejo.

Janja (Renče):

Bog deluje na svojstven način na vsakega od nas in včasih že samo ob poslušanju povedanega začutiš, kako nas ima Bog rad. Naučiš se, kako je pomembno, da si vsak dan vzameš pol ure za branje, premišljevanje, pogovarjanje in molitev z Bogom. /…/ Na Delavnicah najdeš mir in začutiš Božjo bližino, kar je v teh razburkanih časih še kako dobrodošlo. Delavnice so super, toplo jih priporočam.