Odmev z Delavnic za odrasle 2016

Udeleženka (Čatež – Zaplaz – Železno):

S pomočjo Delavnic sem ponovno našla stik z Gospodom in resnično spoznavala, kako pomembno je, da ga spet sprejmem v življenje.

Mojca J. (Idrija pri Bači):

Odprem Sv. Pismo in v njem piše: »In spoznali bodo, da sem jaz Gospod«. Da res je, naša pota niso Gospodova pota in naše mišljenje ni Gospodovo mišljenje in moj strah Gospod preobrne v lepoto. Tako v miru zaslišim ptičje petje, začutim sonce, rahel vetrič in Gospodovo toplino. Kako je vse z namenom. Na začetku se mi je odprl psalm 104, Hvalospev Stvarniku, pa sem si mislila, ga bom pa na koncu prebrala. Upam, da bom tudi to zares občutila. /…/ In poglej, Ps 104 Hvalospev Stvarniku, zdaj pa ga preberem, ja, res slavi moja duša Gospoda, ALELUJA. Ja, mogla sem ga pustiti do sedaj, ja, sedaj je to, to.

Francka (Dobrnič):

Prepričana sem, da bodo srečanja v Delavnicah obrodila bogate sadove in spodbujam vse, ki imajo možnost, naj se Delavnic molitve in življenja udeležijo.

Zlata Rupnik (Lokavec):

Vsa srečanja so se močno dotaknila moje notranjosti. Pokazala so mi čas in dogajanje, v katerem se nahajam. Omogočila so mi laže razumevati življenje: z ljubeznijo, mirom in potrpežljivostjo sprejemati vsakodnevna dogajanja. Naučila sem se biti bolj pozorna do ljudi, ki so v stiski, onemogli in pomoči potrebni; z njimi deliti težke trenutke življenja. Najlepše vodilo za prihodnost pa je odpuščati, odpuščati, odpuščati in ljubiti Boga Očeta in Sina in Svetega Duha, vsakega človeka, tudi sovražnike, in kar nam narava ponuja; iz Svetega pisma iskati odgovore na različna vprašanja in dogodke, ki jih vsak dan potrebujemo. Zahvaljujmo se Gospodu, ker je dober in vekomaj traja njegova dobrota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.