Odmevi udeležencev DMŽ v I. semestru 2023

Sv. Križ – Gabrovka

Udeleženka Helena iz DMŽ Sv. Križ – Gabrovka takole pravi:

Vrsto let sem redna bralka Božje besede v naši cerkvi. Bil je tudi čas v mojem življenju, ko nisem imela radia in televizije, pa sem se odločila, da bom večer za večerom prebirala Sveto Pismo. In sem ga, od prve do zadnje črke. In v meni je vedno tlela želja po biblični skupini, ker se mi je zdelo, da bi tako prebrane besede morda tudi razumela.

Po novem letu se je ponudila možnost udeležbe na Delavnici molitve in življenja. In res me je Bog poklical med udeležence. Že na prvem srečanju so me oblile solze in vedela sem, da moram vztrajati.

Po nekaj delavnicah se mi je začel odpirati nov svet. Besede Svetega Pisma so postale drugačne, bolj razumljive, takrat sem se zavedela, da je bilo moje prvo branje Svetega pisma podobno branju romana. Na delavnicah pa mi je Sveti Duh odpiral oči, razlagal prebrane besede in vse lažje sem dan za dnem jemala v roke Knjigo vseh Knjig.

Na vsaki naslednji delavnici sem vse bolj čutila povezanost z Bogom in drugimi udeleženci v skupini. Še posebej nas je povezalo podajanje naših doživljanj in občutij med udeleženci v skupini. Vsako srečanje je imelo posebno sporočilo in vsako od teh nam je govorilo, kako nas Bog ljubi. V veliko oporo mi je tudi molitveni priročnik Ignacija Larranage Srečanje, ki ponuja tako globoke in presunljive molitve. Verjamem, da bo knjiga še velikokrat v mojih rokah. Izreden pomen imajo v teh delavnicah tudi izbrane pesmi. Žal sem popolnoma brez posluha, imam pa veliko željo po petju, zato sem kar »grulila« s skupino in upala, da to koga preveč ne moti.

Zelo »pridna« pa sem bila za pisanje duhovnega dnevnika. Vse življenje, ko sem hodila po raznih sestankih, sem si rada veliko zapisovala in tako sem storila tudi tu. Ko sta voditeljici Branka in Jelka podajali temo dneva z oznanilom, sem si veliko zapisovala. Tudi ob tedenskem delu doma je v mojem dnevniku marsikaj zapisanega. In tako kot sta rekli voditeljici » boste še kdaj pogledali vaše zapiske«, sem to že storila in mi je bilo znova lepo. Pomenljivi stavki so v njem zapisani, npr.: » Če ga ne moreš spremeniti, sprejmi dejstvo!« ali »Če bi znali razumeti, nam ne bi bilo treba odpuščati«. In še veliko jih je.

In še »PUŠČAVA« – češnja na torti, bi rekla. Kako hitro je minil čas in kako sem se lahko popolnoma drugače potopila v prebiranje Božje besede in molitve iz knjižice Srečanje. In zaključek je znova privabil solze na moje oči – solze sreče. Med seboj smo si podelile občutja na delavnicah, obljubile smo si spomin v molitvi in Branka nam je obljubila, da nas bo povabila na puščavo za udeležence preteklih delavnic.

Bogu hvala , da sem bila poklicana k udeležbi na delavnicah. Hvala našemu gospodu župniku Romanu, da se je za vse stvari dogovoril in delavnice pripeljal v župnijo ter nam nudil prostor; in velik hvala obema voditeljicama, Branki in Jelki, za čas, za dobro voljo, za srčnost, za vse molitve in tako občuteno podajanje snovi delavnic naši skupini.
Ostajamo povezani v molitvi.

Helena, DMŽ Gabrovka

Hvala vam za čudovito doživetje delavnice. Za vse molitve. Za vaš čas, ki je bil namenjen nam – udeležencem. Doživeli smo nekaj novega, pravi Božji blagoslov. V molitvi smo povezani.

Darja, DMŽ Gabrovka

 

Še dve molitvi, ki sta sad Delavnice:

Dobri Oče, hvala Ti za vse milosti,
ki jih prejemamo po Tebi.
Prosim te, dobri Bog
za mlade družine,
naj v njih vladajo
sreča,
zdravje,
ljubezen,
trdna vera,
spoštovanje,
razumevanje.
Naj najdejo vedno čas za pogovor,
da bodo sproti reševali probleme,
ki se znajdejo med možem in ženo,
pa tudi med otroki in starši.
Dobri Bog, bodi varuh teh družin
in bodi tudi z menoj,
da bom lahko
dobra,
ponižna,
potrpežljiva,
krotka in
strpna
mama, tašča in stara mama.

Veselite se s tistimi, ki se veselijo,
in jokajte s tistimi, ki jočejo.
Moj Bog, ti veš,
kako sem jaz potrebovala tiste,
ki so jokali z menoj
v težkih trenutkih.
Daj mi, prosim, moč,
da bom tudi sama
sposobna sočutno jokati s tistim,
ko bo ob meni
potreboval oporo.

Helena, DMŽ Gabrovka

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.