Odmev z adventne “puščave” za udeležence preteklih DMŽ

 

S pomočjo molitve sprejemanja sem si želela, da bi Jezus vstopil v moje srce, da bi postala čim bolj eno z njim.

Razmišljala sem o svojem življenju, tako o dobrih delih kot o napakah, za katere upam, da mi jih je usmiljeni Bog  že odpustil. Sicer pa Bog dobro ve, da smo hkrati grešniki in pravični.

Spraševala sem se, kako močna je moja vera, moja povezanost z Bogom, kaj nosim v srcu in kaj me ovira pri moji še bolj poglobljeni duhovnosti. Toda kdor išče vztrajno in zavzeto, ta bo tudi našel.

Jezus je razločno povedal, da se lahko Bogu bližamo, če smo se hkrati pripravljeni bližati sočloveku. Kolikor smo pripravljeni s soljudmi deliti veselje in žalost, biti do njih dobri, usmiljeni, iskreni miroljubni in spravljivi, tolikšen korak smo naredili na poti k Bogu.

Po teh nekaj urah premišljevanja in branja me je objel mir, morda še ne v čisti popolnosti, vendar sem začutila, da je Bog z menoj. In katero veselje je bolj osrečujoče kot veselje človeka, ki v srcu nosi Boga?

                                                                                                Jožica

Prav lepa hvala, da nas zbirate skupaj. Brez naših srečanj bi ne utrjevali naše povezanosti z Jezusom. Resnično smo veseli, da smo povezani v tako prisrčni skupini.

Dotaknilo se me je nekaj besedil iz sporočil cerkvam v Aziji. Najtehtnejše – najbolj očitno – bodi mrzel ali vroč. samo ne mlačen. Slavje v nebesih. Jagnje odpre pečate na Knjigi Življenja. Množice vseh narodov vzklikajo: Slava našemu Bogu. Povsod na zemlji so ljudje, ki molijo v vseh jezikih.

Sojeni bomo, kakor piše v Knjigi Življenja. Glej vse delam novo: Novo Nebo in Novo Zemljo – Novi Jeruzalem, delam za ljudi, ki so vpisani v Knjigi Življenja.

Iz Janezovih pisem pa so me prevzele tele misli: Vemo, da smo od Boga in da ves svet tiči v zlu, se ne upira napadom zla.  Do omahljivcev bodi strpen – reši in potegni jih iz ognja – usmiljenja prosi zanje. Človek v življenju spoznava vrednost časa. Čas nam z leti polzi iz rok, ker prelagamo preveč na jutri. Ne zavedamo se da bo zadnji dan prepozno. Zato začni takoj jutri trositi dobroto.

Hvala Bogu za milost naše povezanosti med seboj in z Bogom. Prav prisrčen pozdrav.

Mitja

Fotografija fatimske Marije iz stiške kapele

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.