ODMEVI NA ODMIK “Marija, zgled vere”

Prisrčna hvala vsem, ki ste pripravili ta čudovit program. Ko sem resnično zelo potrebovala  bliže, v sebi, Troedinega Gospoda in nežno Marijino roko, ste mi Vi to storili. Naj Vas in mene, še naprej blagoslavlja Bog in  vodi naša  nebeška Mati Marija. Vsem iz srca hvala.

Sedaj globlje zaupam in vem, da si Marija tu. HVALA.

M. Bunšek

Pozdravljeni, jaz se zahvaljujem za možnost, da sem bila del tega odmika, čeprav le do polovice. Sedaj sem si natisnila še preostalo. Imam majhnega otroka in še dva malo večja ter ravno smo po tastovi smrti in je bilo veliko vsega, tako da mi je uspelo le do pol. Hvaležna sem. Bi me pa še zanimalo, kdo je avtor skladbe Naj te pozdravim in kdo jo izvaja. Je prečudovita.

Obilo Božjega blagoslova.

Alenka Ličen

Spoštovani,

Iskrena hvala za ves trud, ki ste ga vložili v pripravo tega čudovitega seminarja. S pomočjo seminarja sem ponovno začutila, da je vredno živeti, četudi ni vedno lahko. Ob literaturi sem veliko razmišljala in spoznala, da je Marija vse, kar ji je življenje prineslo na pot, zmogla le zaradi zelo trdne vere. Močno sem jo čutila ob sebi. Dobila sem mir, ki sem ga že dolgo iskala. HVALA.

Bog naj še naprej blagoslavlja vas in vaše delo.

Hvaležna,

Marinka

Spoštovani!

Odmik “Marija, zgled vere” je dragocen. Ker sem imela nabite dneve, spala sem malo, vstajala okoli pol sedme ali sedme ure, da sem pripravila 93-letnemu očetu zajtrk, zdravila, k odmiku pa sem sedla po 22. uri, sem včasih kar malo zadremala. Natisnila sem si liste, da sem brala, poslušala zvočni posnetek, molila. Za 4. dan odmika je zmanjkalo črnila v tiskalniku, zato sem samo poslušala.

Toliko lepega in novega sem izvedela o Mariji, da bi želela odmik ponoviti, v zgodnejši uri, a gradivo ne bo več dostopno. Knjigo Marijin molk imam. Ponovno jo bom prebrala. Neverjetna, dragocena je razlaga o Mariji kot naši Materi.

Hvala za povabilo k odmiku.

Marta iz Novega mesta

Bog povrni za vase delo in pripravo gradiva, zelo lepo in izbrano.
Žal sem zamudila zadnje gradivo, ker sem bila en dan v zamudi. Moja sobota je bila brez odmika, mi ni uspelo, trgatev in obisk bratrančevega praznovanja Abrahama. Vaše opozorilo pa sem prepozno prebrala. Naslednjič bom odmik opravljala zjutraj pred ostalimi obveznostmi. Moj predlog, mogoče bi bilo smoterneje odmik začeti 7dni pred Malim šmarnom.
Kakor koli vse pohvale vsem, ki ste se trudili ob pripravi, naj vas Nebeška Mati vodi in varuje.
Mir in dobro vsem

Nevenka

Dragi bratje in sestre,

teh sedem dni sem čutila, da sem del velike družine, ki skupaj moli k naši sveti Materi. Mati ves čas bedi nad nami, posreduje za nas in nas neskončno ljubi, prav vsakega od nas. Hvala organizatorjem tega odmika ter ljubeč pozdrav vsem sodelujočim. Naj nad vami sije Materin blagoslov,

Vlasta

Pozdravljeni,

ta sedemdnevni odmik mi je dal spoznati globlji pomen Marije, kot naše Matere.

Včasih se premalo zavedamo, kako pomembna je Marija v našem življenju.

Hvala za vse.

Breda Kladnik Novak

Pozdravljeni.

Hvala, da sem bila lahko udeležena v tem odmiku, ki bo še dolgo odmeval v mojem srcu. Hvala tudi vsem, ki ste ga pripravili in oblikovali. Naj vam na priprošnjo naše ljube matere Marije, Bog, obilno povrne.

Hvala ti, Marija, da me kot dobra mati in zgled vere, ponižno, nežno ter sočutno podpiraš in vodiš. Zagotavljaš mi, da me boš vedno in povsod spremljala. Z vso svojo krepostjo in potrpežljivostjo me učiš in daješ zgled, kako naj živim, da bom tudi jaz sposobna izreči svoj »da«. V vsak trenutek mojega življenja vnašaš mir in tolažbo. Grenkobo spreminjaš v sladkost in boj v nežnost. Oskrbuješ moje rane, trpiš z menoj in si mi vzor potrpežljivosti. Si moja radost, veselje in tolažba.

V knjigi Marijin molk je Ignacio Larrañaga zapisal: »Mati stopa pred nas z besedami: Otroci moji, jaz sem pot. Hodite za menoj. Ravnajte tako, kot sem ravnala jaz. Prehodite isto pot vere, ki sem jo prehodila jaz in stopili boste med blagrovane. Blagor tistim, ki v temni noči verujejo v luč!«

Naj nam bosta s Sinom vedno Pot, Resnica in Življenje.

Davorina

Nikoli me ni nagovarjala Marija kot lepotica , ki so jo prikazovale razne slike in kipi,  ožarjeno in nedostopno, kot kako boginjo. Mislila sem, da je s tem kaj narobe. Te dni smo pa spoznavali Marijo, kot ženo, ki je doživljala tudi negotovost,  globoke bolečine in trpljenje in ob tem znala z dostojanstvom stopati naprej  in ohranjati svoj : Zgodi se! Zato jo je Jezus izročil Janezu , da je postala Mati cerkve in še danes njena podoba žari.

Hvala za to možnost,

Magda

Dragi ustvarjalci, bratje in sestre, hvala za teden, ki sem ga lahko z vašo pomočjo preživela v mislih in molitvijo z našo priprošnjico in tolažnico preblaženo Devico Marijo. Naj nas njena milost vodi in spremlja ter varuje na vseh naših poteh. Mir in dobro.

Lojzka

Lani sem se drugič udeležila DMŽ. Tako prva izkušnja pred desetimi leti, je bila tudi lanska lepa, posebna. Vendar, čas teče in vsaka izkušnja izgubi s časom malo žara, zato sem vam še toliko bolj hvaležna za te vmesne vzpodbude. V teh dneh sem skušala podoživljati življenje Marije in ga primerjati z dogajanjem mojega življenja, čisto navadne zaposlene matere, ki spremlja svoje otroke od spočetja do … Križi tu, križi tam, skoraj nikoli pa ni vse prav v naših očeh! V letih, ko moči počasi a vztrajno pojenjujejo, ko ne moreš več vplivati na življenja odraslih otrok in drugih dragih bližnjih, je Marija z vsemi svojimi sprejemanji, odrekanji, predanostjo, vero, zvestobo,… tisti kažipot in luč, ki me navdihuje s svojim vzgledom. Rešuje me žalosti, potrtosti, vzpodbuja me k molitvi za vse potrebe “človeka in človeštva”, daje upanje, bodri v preizkušnjah. Zatekam se k njej vsak dan, vse življenje, je moja Mati, ki ji lahko zaupam vse, česar v življenju nikomur, nikoli drugemu nisem in ne bi mogla. Ave, Marija!

NN

Smo večni  iskalci na poti zemeljskega romanja … postavljamo si  vprašanja in iščemo odgovore. Naša duhovna dimenzija nas sooča s presežnim dojemanjem sveta, zato je Bog naša stična točka odkrivanja skrivnosti vere. Zgled  Marijine  vere nam je v teh dneh odmika ponudil in naklonil veliko možnosti za razmislek in posnemanje vseh njenih vrlin in kreposti za udejanjanje le-teh na naši poti vere. Bog nam odgovarja z MOLKOM, Božja vloga je torej »govorica« molka. Mi pa njemu odgovarjamo z našim ŽIVLJENJEM, z vsem, kar smo: telo, duša in duh. Bolj ko zaupamo, se prepuščamo, izročamo in »spoprijateljimo« z Božjo voljo, manj bomo imeli vprašanj za Boga, bolj bomo pripravljeni, da se prepustimo »lončarjevim« rokam. Božje poteze so včasih nam nerazumljive  in zapletene in se  v njih le s težavo prepoznamo ,  sprejmemo . A Marija je vrh svoje vere dosegla pod križem, ko je z mirom v srcu ohranila svoj »Zgodi se…«Bodi  nam Marija zgled, da bomo tako kot ti, ohranili mir tudi v najtežjih trenutkih.

Hvala in vse dobro!

Rožana Pucer

Najprej hvala vsem in vsakemu posebej za pripravo tega programa. To je bil že moj drugi virtualni odmik. Že prvi v času karantene je bil globoko doživet in sem iz njega črpala mir in gotovost v takratnih negotovih mesecih. Tudi ta je prišel kot naročen. Na soboto prej sem bila na puščavi za bivše udeležence DMŽ ” v živo” in je bil ta odmik še dodatna poglobitev. Preprosto sem hvaležna za to, da sem se lahko vsak dan umaknila v samoto za dobro uro. Hvaležna sem za to, da smo se skupaj posvetili prav Mariji. Skrbno izbrana in čudovito podana besedila, prekrasne skladbe in molitve so mi razkrile marsikatero podobo Marije, čeprav se mi je do sedaj marsikdaj samovšečno zdelo, da o Mariji “pa ja že vse vem”. Zadnji dan mi je bilo kar žal, da je bilo konec. Zdaj me čaka vztrajanje v sklepih in spoznanjih. Še enkrat iskrena hvala. Obilo blagoslovov vsem!

Alenka Hvalica

Pozdravljeni  voditelji delavnice “Marija, zgled vere”!

Zahvaljujem se vam, da ste nam omogočili to čudovito delavnico “Marija, zgled vere”.  Meni je delavnica prinesla veliko miru, vzpodbudnih besed in misli,  ki  so mi v pomoč  v tem negotovem času, za kar sem vam  še posebej hvaležna.  Hvala Bogu, Jezusu in Devici Mariji.

Posebej so me nagovorili  stavki:

Ne bom te zapustil; Ne bom te pozabil; S teboj sem; Bodi pogumen. Pogosto je vzdih spremenjen v nežnost: Skrijem te v senco svojih peruti; Z večno ljubeznijo te ljubim.

Vsem voditeljem in udeležencem delavnice želim blagoslova!

Milica

Sem si napisala  mnogo lepih misli, ki si jih bom večkrat  prebirala. So pa samo moja. Vesela sem in počutim se bolj močna v skupnosti teh sedem dni. Se lepo  zahvaljujem  vsem, ki ste  delali na tem.  Vsak večer  sem bila z vami in z  materjo vseh mater.

Marjetka

Zelo lep način spoznavanja življenja naše Matere.

NN

Hvala, hvala vam. Zelo lepo ste pripravili, da se človek lahko zamisli. Samo molitev in samo molitev je tista, ki nam pomaga skozi življenje. Hvala!

NN

Devica Marija, izročam ti vso stisko in bolečino tega sveta. Ti si v molku vse prenesla. Bodi naša tolažba, naša posrednica pri Gospodu. Varuj nas, ki se k tebi zatekamo. Izmij bolečino naših src, potolaži nas, povrni nam mir in veselje. Bodi Mati vsakemu od nas, posebej varuj vse stiskane in preizkušane.

Nebeška Mati, prosi za nas.

Jolanda

Najprej najlepša hvala voditeljici za spodbudo za sodelovanje pri virtualnem odmiku Marija, zgled vere. Še zmeraj odzvanja v meni zavedanje, kako velike milosti sem bila deležna, da sem se lahko lansko leto pridružila in sodelovala v skupini DMŽ. Bogato sem bila obdarjena, delo v skupini mi je dalo zaleta za delo na mojem poglabljanju vere in iskanju dialoga z Bogom. Mislim, da je tudi velika milost, da ste tu voditelji, ki tako občuteno in poglobljeno vodite in načrtujete delavnice in tudi odmike.

Tokrat, pri virtualnem odmiku nisem bila tako uspešna, kot bi si želela. Morda je temu kriv začetek šolskega leta – ponovnega  nastopa službe in razpršenost dejavnosti  v službi, v gospodinjstvu in pri  druženju z vnuki … . Vso gradivo sem si natisnila in prebrala, premišljevala gradivo za dva dneva, dlje nisem prispela. Citati iz Sv. pisma in premišljevanja so res pisana “zame”, ker se moram zmeraj znova ustavljati in učiti izročati, zaupati, za kar nam je Marija svetel zgled, zato mi bodo premišljevanja v nenehno spodbudo. Tudi potrpežljivost v izzivih vsakdana, zaupanje v božji načrt  je stvar, ki se je moram učiti zavestno. Pa tako počasi mi gre … . Bom pa celoten Odmik živela v prihodnjih tednih.

Iz srca upam, da se bodo delavnice DMŽ še naprej širile, ker bi jih vsem vernim ljudem toplo priporočila, predvsem tudi mladim, ki so morda izgubili stik z vero, pa bi potrebovali tako spodbudo za življenje. Voditeljem in voditeljicam želim obilo blagoslova pri delu in načrtovanju, ker nas vernike preko delavnic vodite  iz povprečnosti tradicionalne vernosti v pristen odnos z Bogom.

Eva

Prisrčna hvala za to čudovito druženje z Marijo.

Marija B.

Pozdravljeni,

odmik “Marija zgled vere” mi je bil zelo všeč.

Posebno dobrodošel je sploh v tem “norem” času. Nisem uspela vsak dan sproti sodelovati, je pa super, da lahko poslušaš za nazaj in da si sam izbereš kdaj ti najbolj ustreza. Mogoče bi bilo v prihodnje “fajn” pustiti na spletni strani, da bi lahko še kdaj poslušali ali vsaj prebrali.

Zelo všeč mi je bila tudi tema. Moram priznati, da še nikoli nisem na takšen način razmišljala o njej in njeni veri in zaupanju.

Iskrena hvala za pobudo in veliko božjega blagoslova pri vašem delu.

Lenka T.

Hvala za toliko lepih misli in besed, ki ste jih zbrali za nas.

NN

Drage, čudovite sestre in bratje v Gospodu.

Iskreno se vam zahvaljujem za tako lepo voden odmik in vem, da, če je taka njegova volja, se še večkrat srečamo.

Zgodi se!

Vse dobro in obilo milosti želim!

Maja

Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za ta odmik “Marija, zgled vere” in za ves vas trud, ki ste vložili. Marija nas uči, da vse zmoreš, če imaš veliko vero v Boga, da mu lahko “odgovoriš” z vsem srcem “Zgodi se …”. Hvaležna sem vsem, ki ste se trudili ob pripravi pisnega in zvočnega gradiva, naj vas naša ljuba Mati vodi svojemu Sinu.

Branka

Pozdravljeni!

V odmiku moram pohvaliti čudovito glasbo, ki ste jo pripravili. Moje solze sreče so tekle v potokih.
Marija je moja Gospa, tudi meni je stala ob strani, ko se tega še dobro nisem zavedala in mi je odgrnila trenutke bolečine. Tudi danes me spremlja na moji poti in me vodi do svojega sina Jezusa.

Moram pa vam podeliti, kar sem čutila tekom odmika. Kako je Marija zmogla vse to? Odgovor se mi zdi se skriva v tem, kar ni opisano nikjer v Svetem pismu. Marija je sama doživela Božjo ljubezen, ko jo je obsenčil Sveti Duh in je po njem spočela sina. In ko enkrat izkusiš božjo ljubezen, kako močno nas Oče vse ljubi, ti je vse drugo nepomembno in začneš zaupati v Boga in njegova dejanja. In Marija nam je res pravi zgled vere, ker ona je vse svoje zaupala Bogu, v njej ni bilo kančka nezaupanja, boječnosti. Ona nas uči, da moramo Očetu zaupati tako, kakor otrok zaupa svoji materi.

Še enkrat hvala za prečudovit odmik in Bog Oče naj vas obilno blagoslovi in obdari s svojimi milostmi.

Čimžar Irena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.