Post 2015 -cona Evropa

Kraj in datum: Ceuta, 18. februar 2015
Za: VSE VODITELJE
Od: CONSKA KOORDINACIJA ZA EVROPO

Spoštovani, na začetku bi se radi ZAHVALILI narodnim ekipam in odgovornim za jedra za pripravo letnega poročila. HVALA tudi vsem Voditeljem, ki leto za letom z odprtimi rokami preko služenja DMŽ prinašate upanje. Brez vaše predanosti ne bi bilo mogoče pripraviti teh poročil, v katerih je mednarodni koordinaciji predstavljeno delo, ki je bilo opravljeno v evropski coni.
Današnji dan je zelo pomenljiv za vse, ki v svojem srcu čutimo Jezusovo drhtenje, ker je on naš Prijatelj in Učitelj. Z odprtimi in izpraznjenimi rokami začenjamo ta čas, ki je čas zbranosti, premišljevanja in obilne molitve. Pravi Voditelj vse te stvari že ve.
Teh 40 dni hočemo začeti skupaj z vami tam, kjer naj bi skozi ta čas okrepili našo predanost in našo poklicanost Voditeljev, da bi se pustili presenetiti Božji ljubezni in bi se vsak trenutek spraševali:
Kaj bi na mojem mestu storil Jezus?
V naših koordinacijah bodimo potrpežljivi in ponižni zaradi svojih slabosti in slabosti bratov in sester. V naših postih se odrekajmo jezi, sumničenju, zagrenjenosti, naveličanosti, napačnim sodbam … Drug drugemu pripravljajmo gostijo odpuščanja, razumevanja, potrpežljivosti, ponižnosti, veselja in medsebojnega služenja. Ne dovolimo, da bi naše srce ponovno okamenelo, marveč storimo vse, da bi rasel Jezusov zlati sen, povzdigujoč naše roke, izpraznjene samih sebe, v razlivanje Ljubezni.
Dragi bratje in sestre, sklepamo s prošnjo in željo našega dragega Ustanovitelja, ki naj bi postala tudi naša:
»Moj Gospod, ko se spominjam tvojih z žeblji prebodenih rok, me ta velikodušna gesta navdihuje, da bi bile te moje roke, širom odprte za čas velikodušnega podarjanja, delilke tvoje radodarnosti. Naj, kakor ti, delam za druge, kajti tvoje roke, ki so razsipale ozdravljenja, v zameno niso dobile drugega, kakor okrutne žeblje.
V te tvoje roke se želim izročiti, kakor se bolnik izroča v zdravnikove roke.
Želim si, da se te moje roke ne bi utrudile zastonjsko razsipati sprejemanje in pozornost, neutrudno velikodušnost in dobroto.«
Skupaj prosimo našo Mater Marijo, da nas spremlja.
Z bratsko naklonjenostjo.

Conska ekipa za Evropo

Prevod iz španščine: br. Štefan Kožuh

Dodaj odgovor