Pisma in sporočila – tudi to smo mi

Pismo br.Štefana dne 16.februarja 2015, ko je  hotela tema odvzeti naši družini svetlobo.

Dragi voditelji in voditeljice, Gospod naj vam da mir!

Čeprav sem daleč, sem vam blizu.

Nekaj zadnjih dni vas v molitvi na poseben način priporočam Gospodu. Danes sem za vse vas daroval sv. mašo, da bi se v vsakem od nas dan za dnem uresničevalo, kar med drugim molimo v Jutranji molitvi: »Zapri moja ušesa za godrnjanje, varuj moj jezik pred obrekovanjem; naj bodo v meni le tiste misli, ki blagoslavljajo!«

Sv. Bernard pravi: »Obilje modrosti iz tvojih ust prihaja na tri načine: če priznavaš svojo grešnost, če iz srca poješ hvalnice Bogu, in če je tvoja beseda spodbuda za druge.«

Prepičan sem, da ni naključje, da se ta misel nahaja prav v današnjem molitvenem bogoslužju. Jaz jo slišim takole. Dar modrosti in sad ponižnosti je: priznavati svojo človeško omejenost in grešnost; iz srca peti hvalnice Bogu je opevati predvsem njegovo usmiljenje do vseh nas; spodbudna beseda je tista, ki z blagim spoštovanjem pove resnico z ljubeznijo.

Dragi brat in draga sestra: prebudimo se. Poglejmo se v ogledalo Načina življenja Voditeljev. To je pot svetosti, ki nam je bila podarjena. In čas letošnjega posta, ki je pred vrati, bo poseben čas milosti, ker bo čas nenehnega spreobračanja.

 Mir v srcu in dobro besedo za vsakega želim!

br.Štefan

 

Pismo Bernarde- narodne koordinatorke 3.marca 2015

Dragi voditelji mariborske lokalne koordinacije!

Iskrena hvala, da ste se odzvali in glasovali. Vaša nova lokalna koordinatorka je Sonja Topler, ki je službo velikodušno sprejela. “Za Jezusa,” je rekla. Najlepša hvala, draga Sonja in naj te dobri Bog varuje in blagoslavlja.
Lepo prosim, dragi voditelji, bodite ji blizu in skrbno sodelujte z njo, ko vas bo prosila, da prevzamete katero od nalog.
Br. Ignacio Larrañaga je zapisal: “Nekoč je rekel sv. Frančišek Asiški: “Gospod mi je dal brate.” Tudi sam smem o vas podobno reči: sam Bog Oče je v vaše roke položil te posvečene brate in ne samo njih, ampak tudi vso nepoznano in brezštevilno množico verujočih, ki bo v bodoče prejela evangelizacijo preko Delavnic.”

Najlepša hvala Tatjani za dvoletno skrbno služenje. Božji blagoslov naj se v obilju razlije v vse tvoje življenje.

“Adonai, moj Gospod in moj Oče.
Dvigni svojo roko in mi pokaži pot.
Kot slavček poje svojo melodijo v noč,
bi rad zapel uspavanko na uho vsem, ki trpijo;
moj Oče, nauči me to melodijo.
V moja usta položi svoje besede,
naj bo vsaka beseda kakor kos kruha,
ki se bo v reveževem trebuhu spremenila v veselje odrešenja.”
Mir in dobro!
Bernarda

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor