Navodila za mesečni dan voditelja

Spodaj lahko vidite zapis o mesečnem dnevu voditelja iz Dokumenta Ponovna ustanovitev oz. utemeljitev DMŽ, da bi te smernice lahko zaživele.
Naj radostna aleluja ogreva vaša srca.
 
Mir in dobro!
 
Bernarda

MESEČNI DAN VODITELJA

»Na uho mi prihajajo novice, da vsaka Koordinacija dela drugače in vstavlja nepričakovane novosti v neposredno pripravo Puščave v Mesečnem dnevu Voditelja.

Potrebno je poenotiti to pripravo tako, kot sem od vsega začetka usmerjal jaz. Torej:

Pesem ali molitev Svetemu Duhu.
Molitev Vodi me ali druga primerna.
Umiritev

Nato vsak v popolni tišini odide v prostor, ki si ga je izbral, da doživi Puščavo.

Ko se vrnejo naredijo bratsko interkomunikacijo.«

(Vzeto iz Okrožnice očeta Ignacija, št. 23, avgust 2007. To je zadnje pismo, ki ga je napisal o Mesečnem dnevu Voditelja.)

 

…..il

V tem trenutku predajamo tudi, kar nam je oče Ignacio povedal na Tednih Viška v povezavi z Mesečnim dnem Voditelja. To je bila in je njegova volja:

Na Mesečni dan Voditelj lahko prinese samo Sveto Pismo, knjigo Srečanja in /ali knjigo Steza.

PROGRAM

1.
Pesem ali molitev Svetemu Duhu. »Nekaj, kar bi si jaz želel je Himna Jezus Kristus«.
2.
Molitev, npr. Vodi me ali kakšna podobna.
3.
Umiritev, ki ga lahko vodi Voditelj ali pa vstavi CD.

 

Ocenjen čas približno 12 do 15 minut maksimalno, za zgornje tri točke.

 4.

Takoj nato, in šteje se od tega trenutka naprej, se za najmanj štiri ure umaknejo, da so v tišini in samoti in drug drugega ne motijo.
5.
Ko se vrnejo v dvorano, prekinejo tišino in približno po 15 minutah nadaljujejo z bratsko interkomunikacijo o tem, kako so doživeli Puščavo. Izmenjajo svoje izkušnje. Kakšen dosežek? Kakšna težava? – o tem se pogovarjajo približno pol ure, odvisno od števila Voditeljev  koordinacije ali jedra v nastanku. Zaželeno je, da smo kratki, da lahko pridejo na vrsto vsi Voditelji.
6.
V tem trenutku lahko razdelijo, kar jim je ostalo od hrane in si med sabo delijo osebne novice: otroci, bolezen v družini, delo, itd.
7.
Nazadnje, in ne najmanj pomembno, Lokalna koordinacija poda informacije vsakemu članu. Treba je dati prostor vsem.

 

Vse to traja 6 ali 6,5 ur.

Priporočamo tudi izvedbo Mesečnega dneva Voditelja ponoči. Z začetkom ob 18.oo in koncem ob 24.oo ali 24.3o, če nam to dovoljujejo pogoji.

Odsvetujemo, da se prinaša preveč dobra hrana in spremeni Puščavo v pravi banket. Središče so štiri ure, preživete v tišini, s skromno hrano.

Izkušnje kažejo, da ni primerno, da Lokalna koordinacija prinese kavo, piškote, čaj, vodo in to pusti na določenem skupnem mestu, da jih gredo Voditelji lahko iskati. To je močna motnja med tišino, ki jo želimo doseči. Vsak Voditelj prinese, kar potrebuje za ta dan in to poje v skladu s svojimi potrebami.

 

račke na Vipavi

Dodaj odgovor