Binkošti 2016

Krak in datum: Binkošti 2016

Za: Vse voditelje

Od: Conska ekipa Evropa

Božja ljubezen je izlita v naša srca po Svetem Duhu, ki nam je bil dan in prebiva v nas. Aleluja! (Rim 5,5; 8,11)

Dragi bratje koordinatorji in voditelji evropske cone.

Ob letu osorej se vsi bratje in sestre naše koordinacije ponovno srečujemo na binkoštni praznik, da bi slavili Gospoda ter med seboj delili veselje in privilegij, da smo bili poklicani in poslani evangelizirati preko Delavnic molitve in življenja.

Gospod nam je bil naklonjen in nas nikoli ne zapušča. Pošilja nam svojega Duha, da ne bi izgubili moči njegove ljubezni in bi ga zmogli prinašati vsem, ki ga potrebujejo.

Želimo vam vse najboljše za Svetovni dan voditeljev: naj se vaša srca napolnijo z močjo Svetega Duha in z veseljem, ker čutite, da vas Bog ljubi v vašem poklicu voditeljev.

Na binkoštni dan smo vsak na svojem kraju, a vendar se čutimo zedinjeni in ljubljeni: nismo sami, smo velika družina.

Na poseben način se spominjajmo tistih voditeljev, ki so v raznovrstnih težavah in preizkušnjah. Prav tako se spomnimo vseh zaslužnih voditeljev, ki so veliko prispevali za DMŽ in ki nas na svoj način nenehno spremljajo. Še prav posebno pa se spomnimo tistih voditeljev, ki že uživajo Očetovo ljubezen in ki zagotovo prosijo za vse nas, da ne bi omagali pri našem poslanstvu in poklicu.

Dragi bratje in sestre, to nedeljo za trenutek zaprimo svoje oči, globoko vdihnimo in se pustimo preplaviti Duhu ter, kakor nekoč apostoli, pojdimo v svet in navdušeno opevajmo čudovita Gospodova dela vpričo vseh, ki nas bodo poslušali.

V okviru DMŽ živimo čudovito obdobje, svojevrsten binkoštni čas. Utrjujemo ponovno ustanovitev (Refundación), kar si je tako zelo želel naš dragi ustanovitelj; ne popuščajmo v tem prizadevanju.

Nenehno spreobračanje nam bo omogočilo, da nas bo Sveti Duh dan za dnem spodbujal iti dalje. Vsi skupaj bomo postajali veliko ljudstvo častilcev po vsem svetu, kakor nam pravi br. Ignacij: »Pojdite in občutite veliko zadovoljstvo, ko presegate sami sebe; izusili boste, da je vaše življenje velik privilegij; končno bo vse vaše bitje preplavilo navdušenje.«

Srečen in blagoslovljen svetovni dan voditeljev!

Margarita, Mercedes, Alfonso in Cristina

Conska ekipa Evropa