Binkošti 2015

logotipZA: VSE VODITELJE

Od: CONSKA KOORDINACIJA ZA EVROPO

Pridi, Sveti Duh, pošlji svojo luč z nebes…
Dragi bratje in sestre Voditelji evropske cone. Pred vrati so binkošti in vztrajno moramo prositi Svetega Duha, da nam pride na pomoč.
Velik praznik za našo Cerkev in tudi zelo poseben za vse Voditelje po svetu, kajti obhajamo Svetovni dan Voditelja. Dvakrat srečni in hvaležni našemu Bogu in Očetu.
Kako čudovito je videti brate in sestre, ki gredo iz sebe in se odpirajo drugim, ko živijo zlati Jezusov sen!
Bratje in sestre, ki se spuščajo v globine, da bi nadzorovali divje vzgibe.
Bratje in sestre, ki ohranjajo molk, zdravijo mnoge rane, očiščujejo vodo v zastrupljenih lagunah.
Bratje in sestre, ki tvegajo odpreti vrata neznanim popotnikom in jim brez odlašanja ponudijo zavetje; ki objemajo z Jezusovimi rokami in dajejo življenje.
Vse to in še veliko več je biti Voditelj. Zaradi vsega, kar smo prejeli, moramo biti veseli in zadovoljni, da lahko z brati in sestrami obhajamo milost binkošti!
V nedeljo bmo Voditelji bolj kot kdaj koli prej ENO: od mednarodne koordinacije do zadnjega Voditelja, ki na katerem koli koncu sveta opravlja poslanstvo. Povazani bomo v lomljenju evharističnega kruha in praznovanju za vse dobro, kar smo prejeli preko DMŽ.
Naš ustanovitelj nam pravi:

»Tudi tukaj bi rad povzdignil glas in vam namenil binkoštni klic, ki se bo razlegal od ene do druge poloble, v vesoljno razsežnost našega planeta. Klic, ki pretrese in preplaši omahovanje in negotovost ter prevzame notranjost neizmernih Božjih prostorij, kjer ni opor in ne luči, v čisti in goli veri.
Potrebujemo Voditelje, ki so izkusili opojnost Binkošti.
Voditelje, ki jih je prevel silovit veter tistega dne in enako kakor tisti, ki jih je napolnil Sveti Duh, kakor opijanjeni govorijo o Gospodu Jezusu, kakor da bi bili ob pamet, in besede, ki prihajajo iz njihovih ust, so kakor zlate besede, ki ustvarjajo sijaj in sveto zavzetost za našega Gospoda Jezusa Kristusa. Vsi, ki jih poslušajo, so kakor omamljeni od električnega toka in za vedno zaznamovani z neizbrisnim pečatom blagoslovljenega Jezusovega obličja.«

Srečen svetovni dan Voditelja!
Ljubeč objem vsem aktivnim in zaslužnim voditeljem ter njihovim družinskim članom.
Evropska conska koordinacija
Prevod: br. Štefan Kožuh

Dodaj odgovor