Udeležencev DMŽ v letu 2012

Delavnice molitve in življenja v  Ankaranu 2012
Udeleženka piše: Pismo Kološanom 3: kot božji izvoljenci, sveti ljubljeni, si torej oblecite čim globlje usmiljenje, dobrotljivost, ponižnost, krotkost, potrpežljivost.
Pogosto nam Oče ponuja nova oblačila, v katerih bomo lažje zaživeli kot novi ljudje.  Če želimo obleči novo, je potrebno sleči staro. Koliko starega smo uspeli odvreči v postnem času in koliko novega smo oblekli ob Veliki noči? Razmišljam o sebi, o tebi, o nas. Pogled vase nam pokaže stanje duha, uma in telesa. Odkrito lahko ugotovimo, da na celovitost našega bivanja vpliva mnogo dejavnikov, ki so v nas in ne zunaj nas. Torej – potrebno je spremeniti sebe, spreminjati sebe po poti iskanja. In spet sem v vrtincu razmišljanja o smislu, ciljih, poteh …
Ob nenehnem iskanju in hoji naprej odzvanja v meni stavek:  Ne moja, Tvoja volja naj se zgodi.Če Gospod ne zida hiše, se zaman trudijo z njo njeni graditelji (Psalm 127,1)
Vedno znova me ta dva stavka nagovarjata. V trenutku Božje bližine tudi druga sporočila dobijo nove pomene. Nič več ni po svoje zastarelo in preživeto sporočilo.
 Žene, podrejajte se svojim možem, kakor se spodobi v Gospodu.Ta stavek nosi pomembno sporočilo, še posebej, če ga premišljujemo ob sporočilu Velikega četrtka, ko je Jezus umil noge dvanajsterim. V tej ponižnosti in uboštvu ni izkoriščevalca in izkoriščanca, ni gospodarja in hlapca, ni ničesar kar bi bilo več in manj, kar bi bilo spodaj in zgoraj. Je ena sama predanost in ljubezen, ki ti pomaga živeti Njegove pot; ki ti pomaga občutiti veselje do življenja in radost ponižnosti. In ko se to zgodi meni in tebi, takrat občutiš toplino novega oblačila, novo življenje v Kristusu. To novo oblačilo je tako veliko, da z njim lahko ogrneš tudi tistega, ki ga odklanjaš ali do katerega gojiš zamere.
In spet začutim – dovolj je razmišljanja in ubesedovanja. Dozorela je odločitev. Danes molim za to odločitev, da izprosim milost za varen prvi korak v prazno. Prosim za oporo in Božjo previdnost, prosim za mir in nova oblačila.

Aleluja pojmo vsi,  Kristus vstal je in živi.  Kristus vstal je, aleluja, vstali bomo tudi mi.

POT K NOTRANJI RADOSTI

Tako Delavnice kratko imenuje udeleženka Fani iz Maribora. V nekem trenutku sem začutila potrebo, da pri sebi nekaj spremenim, da bom boljša, strpnejša. Dolgo sem premišljevala, iskala, prebirala različno literaturo, želela sem nekaj, kar bi me osrečilo, notranje napolnilo. Bilo je mnogo ponudb, toda vse za visoko ceno. Vprašala sem se, kaj naj naredim, da bi bilo moje življenje manj stresno, da me ne bi neprestano skrbelo za denar, za zdravje, družino, za prihodnost€Ś. V tistem času iskanja sem dobila povabilo na Delavnice molitve in življenja in takoj sem začutila, da je prav v molitvi moč in edini pravi način življenja, ki ga želim živeti. Z navdušenjem sem obiskovala Delavnice, saj sem bila ob vsakem srečanju bliže Božji milosti, ki osvobaja. Naučila sem se različnih molitvenih načinov ter vsakodnevne duhovne drže s katero se trudim živeti preko celega dne. Predvsem sem hvaležna voditeljicam, da so me naučile razmišljati ob Svetem pismu, kjer dobivam duhovno hrano, odgovore na vprašanja in notranjii mir, pravi Fani, ki dela v vrtcu z otroki. Ti pa potrebujejo veliko topline, strpnosti in ljubezni. Prav to ljubezen in mir, ki ju zdaj lahko daje otrokom, je Fani našla v Delavnicah.

NAPOLNI ME S SVOJIM DUHOM

Zakonski par Konrad in Stanka, ki se že dolgo let z ljubeznijo posvečata voditeljstvu o svojem poslanstvu pravita: Srečna sva, da v sebi odkrivava Boga, ga utemeljiva ob Božji besedi in slediva klicu Gospoda. ‘Ne boj se, saj sem s teboj, nikar se plaho ne oziraj, saj sem jaz tvoj Bog. Okrepil te bom in ti pomagal.’ (IZ 41, 10) Te Božje Besede naju posebej nagovarjajo vsako jesen in pomlad, ko začenjava z novim ciklom DMŽja. Ta čas je za naju najlepši, saj več skupaj moliva, da bi zmogla začeto pot. Veliko moliva tudi za udeležence, z njimi se čutiva zelo povezana, saj skupaj začenjamo iskati novo pot osebnega odnosa z Bogom.

Pretresljivo je gledati 92 letno ženo, ki z veliko vnemo išče vrstico v Sv. pismu in se veseli Božjega nagovora. Pa mladega moža, ki zatrjuje: Prav to je tisto, kar sem že dolgo iskal. Mladeniča, ki se veseli: Veste, vidim, da vsak, ki gre na pot Delavnic, najde nekaj zase, tudi jaz sem se v tem našel. Močno čutiva s težko invalidko, ki v Božji besedi odkriva smisel svojega trpljenja. Pred očmi imava celo vrsto udeležencev izpred petih, sedmih let, ki so spremenili svojo življenjsko pot in nadaljujejo povezanost s Sv. Pismom. Z novim upanjem in veseljem hitijo življenjskim izzivom naproti, saj vidijo svojo moč v izročanju v Božje roke. Mnogo več molijo in se vključujejo v delo župnije. Hvaležna sva Bogu, da smeva biti skromno orodje v Njegovih rokah.

Številni so sadovi, ki jih prinašajo Delavnice molitve in življenja. So velik dar Boga človeštvu, Božji odgovor človeku v njegovi stiski. So karizma, dar Svetega Duha, ki je podarjen Cerkvi po osebi  br. Ignacia. Luč, ki nam je dana preko DMŽ,nočemo skrivati pod mernikom. Želimo jo postaviti visoko, da bi jo videli tudi vi in se nam pridružili na eni izmed prihodnjih Delavnic molitve in življenja!