O knjigah br.Ignacia Larrañage

Ignacio Larrañaga: SREČANJE  Ignacio Larrañaga: SREČANJE

Molitveni priročnik SREČANJE za Delavnice molitve in življenja (DMŽ) avtorja Ignacia Larrañage.

Avtor molitvenega priročnika Srečanje Ignacio Larrañaga je španski kapucin, ki je predvsem v Južni Ameriki pa tudi drugod po svetu znan kot ustanovitelj Delavnic molitve in življenja. V prvem delu molitvenega priročnika Srečanje je zbral molitve za različna duhovna razpoloženja, življenjske okoliščine in priložnosti. V drugem delu knjige pa nam ponuja preproste in praktične razlage različnih molitvenih načinov tako za začetnike kot tudi za vse, ki bi radi napredovali v umetnosti molitve.

_ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ _ __ __ __ __ __ __ __ _

Ignacio Larrañaga: MARIJIN MOLK  Ignacio Larrañaga: MARIJIN MOLK

Zakaj je Marijina podoba, ki nam jo odstira ta knjiga, tako človeška? Ker je globoko evangeljska! Na vsaki strani se srečamo z Marijinim molkom, z njeno globoko ponižnostjo, z brezmejno predanostjo, z njenim nenehnim “Zgôdi se!” Ko jo spremljamo na njeni poti od Nazareta do Kalvarije, lahko pritrdimo avtorju knjige, ki pravi, da se je evangelij rodil v Marijinem srcu.

 

_ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ _ __ __ __ __ __ __ __ _

Ignacio Larrañaga: VRTNICA IN OGENJ   Ignacio Larrañaga: VRTNICA IN OGENJ

Avtobiografija znanega duhovnega avtorja kapucina Igacia Larranage, ustanovitelja Delavnic molitve in življenja, nam predstavi njegovo bogato predvsem notranje življenje
v katerem je moral najprej sam izkusiti lepoto, globino in moč molitve in srečanja z Bogom, preden je bil pripravljen, da je s svojo izkušnjo obogatil mnoge, tudi slovensko Cerkev z vedno bolj razširjenimi delavnicami. Knjigi sta dodana tudi dva intervjuja z Ignaciem, eden izmed njiju je bil že pred leti objavljen v tedniku Družina.

 

_ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ _ __ __ __ __ __ __ __ _

Ignacio Larrañaga: NAŠ BRAT FRANČIŠEK   Ignacio Larrañaga: NAŠ BRAT FRANČIŠEK

Njegova izkušnja Boga.

 

_ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

   Ignacio Larrañaga:SPREMENJENJE

Ignacio Larrañaga-Spremenjenje

Priročnik za nenehno osebno duhovno rast.

_ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ _ __ __ __ __ __ __ __ _

 Larranaga_Ubozec

Ignacio Larrañaga: UBOŽEC IZ NAZARETA

Ubožec iz Nazareta je četrta knjiga španskega kapucina Ignacia Larranage,  ki jo dobivamo prevedeno v slovenščino. Pred dvema letoma (2013) preminuli španski avtor, ki je pri nas poznan tudi kot začetnik tečajev uvajanja v molitev in življenje s Svetim pismom poimenovanih Delavnice molitve in življenja, tokrat pred nas postavlja svojo različico Jezusovega življenja. S pretanjenim občutkom za različne nianse evangeljskega besedila spremlja in opisuje Jezusovo življenje in rast od romanja v Jeruzalem pri dvanajstih letih preko začetkov njegovega javnega delovanja, nato potovanja po deželi, ter poudarkih njegovega nauka: vesoljno bratstvo, odločitev za uboge, zapoved ljubezni, vse do Jezusove smrti na križu. O stvareh, ki so v evangelijih zamolčane in neopisane, si avtor dovoli umetniško svobodo, ki pa jo utemelji na sorodnih besedilih ali na verovanju prvih krščanskih skupnostih. Tako ob »uradnem« svetopisemskem besedilu, ki je z občutkom vpeto v celotno pripoved, spoznavamo čas, okolje in ljudi Jezusove dobe, hkrati pa imamo možnost preverjati tudi sedanji čas in naše lastno delovanje v njem.